Bygg en lekstuga

En lekstuga är alltid ett trevligt tillskott hemma på tomten. Det brukar uppskattas mycket av de yngre barnen, eftersom det ger dem lite extra lekyta och ett eget krypin där de kan ta det lugnt eller leka. Barn brukar också uppskatta när de får fria händer att inreda med det de vill ha. Det finns en mängd olika färdiga lekstugor att köpa, men det är faktiskt inte så komplicerat att bygga en egen – dessutom blir det personligare och mycket billigare än att köpa en färdig variant.

Det första man bör göra är att förbereda marken där lekstugan ska stå. Detta gör man genom att se till att marken är så jämn som möjligt. När man fått marken jämn kan man kratta ut grus över ytan, alternativt bark om man föredrar detta. Sedan placerar man ut betongblock som ska utgöra grunden för lekstugan och som gör att den kommer en liten bit upp från marken. Detta görs för att undvika fukt och röta.

När grunden är lagd är det bara att börja bygga. Diverse ritningar finns att hitta lite varstans på webben. Glöm bara inte att involvera barnen i planerandet, så de får en lekstuga de blir nöjda med.