Bygg ett uterum

Att ha ett uterum kan vara riktigt skönt; en härlig plats att sitta vår och sommar – och kanske till och med höst och vinter, beroende på utförande. Uterummet kan placeras i anslutning till villan, eller helt fristående någonstans ute på tomten. Dessutom kan uterummet byggas i precis vilken storlek man vill och beroende på vilka behov man har.

Att placera ett uterum direkt i anslutning till bostaden är dock mycket bekvämt av flera skäl; dels är det inte så långt att gå när man bär ut mat och dels är det skönt att ha nära när det är kallt och regnigt. Väljer man att bygga in uterummet med glas, ett så kallat inglasat uterum, förlänger man säsongen betydligt. Har man uppvärmning i uterummet kan man till och med sitta här på vintern, om det inte är alltför kallt.

Ett uterum kan inredas helt enligt eget tycke och smak. En del väljer att smycka det med mängder av gröna växter för att det ska kännas som en riktig oas. Bekväma möbler är i det närmaste ett måste för att få till den bekväma och sköna känslan; här sitter man gärna och tar en kopp kaffe eller ett glas vin.